Het Interview met de NarcistBorderline

Borderline

Relatieslachtoffer borderline

Het slachtoffer spant zich tot het uiterste in maar niets is ooit goed genoeg. Moe van alleen maar geven en het hem/haar naar de zin maken, uzelf helemaal wegcijferen om maar geen ruzie te krijgen of nog erger…slaag krijgen. Continue alleen maar naar hun ogen kijken om te weten hoe je dag zal verlopen. Zenuwen gieren door u heen door zijn/haar gedrag van aantrekken en afstoten. U krijgt onterechte beschuldigingen en als u ze betrapt op leugens dan blijven ze ontkennen.

Kenmerkend voor een persoon met borderline is het manipuleren. Borderliners weten vaak situaties naar hun hand te zetten en zorgen ervoor dat het altijd uw fout of uw schuld is als dingen niet gaan zoals zij wensen of gehoopt hadden. Dit gebeurt met name doordat ze verbaal sterk kunnen zijn of door hun woede uitbarstingen.

Ik hoor vaak een kreet uit onmacht “hij/zij maakt mijn leven kapot”, “het lukt mij maar niet met hem/haar te breken want ik ben verslaafd aan hem/haar geworden”. Juist door het gedrag van aantrekken en afstoten van iemand die borderline heeft, kan een partner heel moeilijk van hem/haar loskomen. En doordat u vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt, wilt u blijven zorgen en hopen dat het goed komt tussen jullie. Iemand met borderline heeft zijn/haar eigen lijdensweg en is alleen maar bezig om te overleven. Om de dag, week, maand, jaren door te komen met het gebruik van uw goedgelovigheid. Daarbij maken ze misbruik van uw zorgzaamheid. Voor deze mensen is het ook net als u een hel maar u mag zich hier niet in mee laten trekken.

Doordat mensen met borderline verlatingsangst hebben, claimen ze u. Ze zijn heel onzeker waardoor ze extreem jaloers kunnen worden. Ze denken vaak heel zwart wit met de grote kans dat u nu hun beste vriend bent en plotsklaps hun vijand. Ze kunnen naar en snauwerig doen en zoeken vaak uit het niets ruzie zodat u na afloop van de ruzie denkt “hoe is het begonnen?”, “wat was de aanleiding?”, “heb ik het nu echt zo verkeerd gedaan?”, “zei ik iets verkeerds?”, “het zal wel door mij komen dat er ruzie kwam.”. Dit gebeurt zo vaak dat er op den duur alleen nog maar “sorry” en “het spijt mij” in uw woordenboek voorkomt en overal dozen tissues staan om uw tranen te verbergen. Uw hart staat in brand van alle opkroppingen, keelpijn door al het zwijgen wat u doet om ruzie te voorkomen en bonkende hoofdpijn van alle spanningen. Uw intuïtie is in de war, u kan uw vinger er niet meer opleggen of hij/zij wel of geen buitenechtelijke relatie heeft. Spreekt hij/zij de waarheid of kan hij/zij liegen zonder met de ogen te knipperen, liegen is een tweede taal. U wordt inwendig opgevreten en u verteert van binnen. U wil het juist zo goed hebben maar ineens gaat ook bij u het licht uit, maar vanuit het donker ziet u een lichtpuntje op weg naar een betere toekomst. Laat mij voor u dat lichtpuntje zijn.

Ik begrijp uw gevoel heel goed

Zodra u voor uzelf heeft gekozen, begint de weg voor u om op eigen benen te staan en ook om grenzen te stellen. Dit zeg ik omdat er een grote kans bestaat dat u onzeker en paranoia bent geworden door uw (ex)partner. U moet herstellen om te weten door wie u wel of niet gemanipuleerd wordt, u moet weer leren zelf keuzes te maken en te leren vertrouwen op uw intuïtie. U bent een mooi en bijzonder persoon, alleen moet u dat nog zelf gaan voelen en geloven.

U moet weten dat u er mag zijn en dat u genoeg in uw mars heeft om te bereiken wat u wilt bereiken.

Als u de kracht vindt om bij de persoon die u kwelt weg te gaan, kunnen wij gerechtelijke hulp en therapie aanbieden. Wij willen meewerken om uw wonden te laten helen en uw toekomst er beter uit te laten zien zodat u niet meer achterom hoeft te kijken. U bent een ervaring rijker en zult sterker in het leven staan.

Benamingen

In 1980 werd de aandoening opgenomen in het diagnostisch handboek van psychiaters, de Diagnostic Statistic Manual (DSM), als borderline persoonlijkheidsstoornis. In de dagelijkse praktijk wordt meestal gesproken van een borderline stoornis of kortweg borderline. Het blijkt dat de medische wereld een steeds grotere afkeer krijgt van de begrippen borderline persoonlijkheidsstoornis en borderline syndroom omdat deze te vaag en veelomvattend zijn. Daarom is er een nieuwe term die vaak wordt gebruikt voor deze persoonlijkheidsstoornis en dat is de Emotionele Regulatiestoornis (ERS). Het is dus een aantal benamingen voor dezelfde persoonlijkheidsstoornis.

 U kunt een keuze maken uit diverse herstelmethodes:

4 daags herstel (u bent dan 4 dagen van huis)

EFT therapie om u van uw pijnlijke emoties te bevrijden (trauma’s en nare gedachtes, relatieverslaving etc.)

boek over Narcisme

1 daagse workshop 

Advocaat inschakelen gespecialiseerd in narcisme

Kenmerken van een persoon met borderline?

 • Ziet vaak alles zwart wit
 • Vertoont roekeloos gedrag
 • Heeft extreme verlatingsangst
 • Heeft instabiele relaties (overmatig idealiseren en kleineren)
 • Is suïcidaal, dreigt  met zelfmoord of zelfverminking
 • Heeft paranoïde ideeën
 • Heeft intense woedeaanvallen (vechtpartijen, driftbuiten)
 • Kan niet met geld omgaan
 • Is verslavingsgevoelig (seks,drugs, drank, gokken, koopverslaafd)
 • Heeft een gevoel van leegte
 • Bang om alleen te zijn, verlatingsangst
 • Claimt andere mensen
 • Is depressief
 • Identiteitsstoornis
 • Heeft wisselende gevoelens
 • Vraagt veel aandacht